Læg pilleglasset på hylden med hjælp fra et misbrugscenter

07 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Mange danskere kæmper med et stort afhængighedsbetinget misbrug af receptpligtig medicin. Det er faktisk forholdsvis nemt at oparbejde et sådant misbrug, da visse typer læge ordineret medicin er utroligt afhængigheds skabende. Smertestillende medicin, som en læge kan udskrive efter en operation eller som lindring af smerter efter et traume, kan gå hen og skabe en afhængighed som det kan være endog særdeles vanskeligt at komme ud af igen.

Det forholder sig desværre sådan at mange af de præparater, som anvendes i forbindelse med lindring af svære smerter – de såkaldte opioider – er lige så afhængigheds skabende som eksempelvis heroin eller morfin. Det betyder at kroppen lynhurtigt udvikler tolerans over for medicinen, hvilket betyder at man skal have flere og flere piller for at opnå en ønskede effekt.

Misbrugscenter

Samtidig vil man som pillemisbruger opleve at man faktisk ikke kan fungere uden en vis mængde af det farlige stof i blodet. Derfor er afhængighed af Oxycontin, Tramadol og Fentanyl ganske udbredt i den vestlige verden, og udgør samtidig et kæmpestort sundhedsmæssigt problem.

Er du en af dem som er gået hen og blevet afhængig af denne type receptpligtig medicin, bør du omgående søge professionel hjælp. Der er nemlig her tale om et rigtig skadeligt misbrug, som du på ingen måde selv er i stand til at komme ud af på egen hånd.

Lad et misbrugscenter hjælpe dig med at få dit liv på rette køl

Hvis du for alvor er blevet afhængighed af opioider, er det meget vigtigt at du får hjælp til afvænning. Det er simpelt hen for risikabelt at kvitte dette stof cold turkey, da en opioid afhængighed er at sidestille med et heroin misbrug.

Hos Stien Behandlingscenter kan du få professionel hjælp til at lægge pillerne og misbruget på hylden. Du kan læse mere, og kontakte behandlingscenteret direkte, via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder