Hvorfor bliver sten ofte brugt som kasteskyts?

Der er blevet opfundet mange drabelige våben gennem tiden, og hvis man bare ser på den udslettende og dødelige virkning en atombombe har, så kan man kun frygte, hvad man har opfundet siden da.

Men helt tilbage i tidernes morgen, da menneskene desværre lærte at slås mod hinanden på en måde, der ikke bare handlede om at forsvare sit territorium eller sit liv, tog man sten i hånden til at kaste med som noget af det første våben.

De lå jo så belejligt på jorden, og selv vores tidlige forfædre lærte, hvordan man kunne gøre disse sten mindre eller endda gøre dem skarpe, så man kunne jage med.

Senere lærte man så at tage store sten og placere dem på en blide, så man kunne kaste med dem og udøve en meget omfangsrig, ødelæggende effekt.

Faktisk skal man helt frem til krudtets opfindelse og udbredelse, førend man udfasede sådan en blide og dens sten.

Men selv når man spoler helt frem til i dag, skal man bare kigge på demonstrationer i både i- og ulande for at se, at sten er lige til at få fingre i for de fleste mennesker og kaste med.

De kan jo ligge løst i alt fra grusgrave til at være nogle, man piller op fra et fortov.

Det kræver heller ikke så meget viden at kunne kaste med sten, og som sådan er det ikke et våben, der kan tage fusen på en selv og udrette skaden på sig selv, hvis man ikke passer på, sådan som en granat eller pistol ville kunne gøre det.

Siden mere eller mindre alle mennesker kan finde ud af at benytte sig af at kaste med sten og let kan få fat i dem, så vil disse nok være en nødløsning for mange mennesker i lang tid fremover, når de skal vise deres utilfredshed med vold.