Hvordan laver man nemmest elementmontage?

17 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Elementmontage, om det så er med betonelementer i form af facadeelementer, skillevægge eller af andre materialer, er ikke noget, som menigmand skal give sig i kast med.

Det kræver nemlig både snilde, spidsfindighed og hårdt arbejde med tungt værktøj, så snart man har at gøre med nogle elementer, der er bare en anelse store.

Dog er det blevet betydeligt lettere at gøre med den moderne teknologi og andre opfindelser, som der er kommet for dagen, og disse opfindelser ser ud til at fortsætte med at komme, samtidig med at man forfiner dem, der allerede findes.

Men atter er det ikke noget, som vi almindelige mennesker kan give os i kast med, da man stadig skal have kendskab til, hvordan man agerer sig fremad med dette værktøj og disse teknikker.

Der er flere måder, hvordan man kan lave den slags elementmontage, og det vil vi beskrive nogle stykker af her.

Man kan støbe nogle af elementerne ude på stedet, hvorefter man så sætter andre elementer på, som man konstruerer på stedet, men det kan blive et møjsommeligt arbejde at have med at gøre på byggepladsen.

Derfor er det mest almindelige ofte, at man allerede har lavet mange af disse elementer i forvejen på fabrikken, hvor man har lavet dem hele eller delvise alt efter, hvor stor konstruktionen skal være.

Er det en mindre konstruktion, kan man næsten afprøve på fabrikken, om det hele særligt ordentligt ud, når man sammenfører det, og så sender man det som dele ud, da det så fylder mindst, hvorefter man kan samle det på stedet.

Men er det nogle større elementer, så er man nødt til at regne sig frem forud, at det kommer til at passe sammen, når man endelig står på stedet og skal sammensætte dem.

Derfor er det nemmest at have elementerne parate forud, så man kan sammensætte dem på stedet, hvor de skal bruges.

Flere Nyheder