Få hjælp af en boligadvokat ved køb af hus

At købe en bolig er en af de største økonomiske handlinger de fleste gør i løbet af deres liv. Nogle gange køber man en bolig flere gange i livet, men ofte få gange. Det betyder at man sjældent opnår et erfaring, som kan bruges næste gang der skal købes en ny bolig. Derfor giver det god mening at hyre en boligadvokat til at varetage ens interesser i købsprocessens faser. Det kunne f.eks. være eboligadvokat.dk. En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i køb og salg af bolig.

Lad din advokat forhandle på dine vegne

Din boligadvokat er en dreven forhandler qua sit job. Modsat dig er han vant til at forhandle på sine klienters vegne. Samtidig er han modsat dig ikke forelsket i boligen så han har ikke nogle følelser eller drømme på spil når der forhandles. Til sidst er der også det mentale at det er en professionel og ikke en amatør der sidder og forhandler.

Vælger du selv at forhandle med sælger og ejendomsmægler, så sikre dig selv ved at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen om at aftalen først er gældende, hvis den er godkendt af din boligadvokat. 

Tinglysning af skødet

Tinglysningen af skødet er vigtigt, da det er dit bevis for at huset er dit. Indtil skødet er tinglyst kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen. Det gælder også selvom du er flyttet ind. Derfor giver det god mening at få en boligadvokat til at hjælpe med det juridiske arbejde, som sikre dig at tinglysningsdommeren ikke sender papirerne retur, hvilke forsinker processen. Du betaler et fast gebyr og en promille af salgsprisen for tinglysningen. I Danmark foregår tinglysningen digitalt. Både sælger og køber skriver under digitalt ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden, der overgik til digitalt tinglysning.