Et nedrivningsfirma passer på tingene

09 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Et nedrivningsfirma passer på tingene

Det kan lyde lidt underligt, at et nedrivningsfirma rent faktisk skulle passe på ens ting, når de nu er ansat til at smadre, ødelægge og destruere ting.

Men overvej lige, hvis der ikke blev krævet en del af et godt nedrivningsfirma, så kunne praktisk talt alle og enhver jo rende rundt og sige, at de var mestre i at rive ting ned.

Måske kan dette da også lade sig gøre på mindre skala, hvis der bare er tale om, at man skal have fjernet en knæhøj mur udenfor ved terrassen, hvilket man kan klare sig i de fleste tilfælde og ikke skal have professionel hjælp til.

Men hvad så i det tilfælde, hvor man har at gøre med en hel etageejendom, som skal rives ned?

Man går jo ikke bare ind fra neden og begynde at rive tingene fra hinanden, for så kan det brase ned over en.

Starter man fra oven, kan man blive fanget deroppe, og det hele kan smuldre under en, og hvis man vælger at bruge dynamit eller lignende – som oftest bliver filmet og vist i TV – kan man bare risikere, at bygningen vælter ned over andre huse, biler og – i værste tilfælde – mennesker.

Derfor kræver det stor viden fra et nedrivningsfirma, der skal lave mange forundersøgelser af bygningen, undersøge tilstanden på bygningen, materialet, bygningsprojekt, underlag, området, vejret på dagen for destruktionen og videre.

Det er ikke bare som i gamle dage, hvor man ødelagde tingene og håbede på det bedste, at tingene ikke forårsagede større skade, end at de var til at rette op på bagefter.

Man havde faktisk ikke den største tanke for den slags, for man skulle bare videre med fremskridt, så gik der noget galt i kølvandet, så var det bare en skam.

Sådan står det heldigvis ikke til med moderne nedrivningsfirmaer.

Flere Nyheder